3D Lézervágás

3D lézervágás

A lézeres technológia legelterjedtebb felhasználási formája a lézervágás. A folyamat akkor kezdődik, amikor a fókuszált lézersugár áthatol az anyagon. Ekkor a lézer teljes teljesítménye egy pontra koncentrálódik, amelynek az átmérője kisebb, mint fél milliméter. Ahol a fókuszált lézersugár találkozik a munkadarabbal, a fém rögtön elkezd megolvadni és rövid idő elteltével a lézersugár teljesen áthatol az anyagon. Ezt követően megkezdődik a tulajdonképpeni vágás. A lézersugár végighalad a munkadarab kontúrja mentén és folyamatosan megolvasztja az anyagot. A fémolvadékok és a salak lefelé kerül kifúvásra, ezáltal egy szűk vágási rés jön létre, ami alig valamivel szélesebb, mint a fókuszált lézersugár.

Gépeink nagy teljesítményű szilárdtest és széndioxid lézerforrással vannak szerelve, ezáltal minden lézervágható anyag 3D lézervágására és fúrására fel vagyunk készülve. Legyen szó sík- vagy mélyhúzott lemezről, íves csövekről, hidroformált alkatrészekről, vagy akár hegesztett szerkezetekről, bármi könnyedén és pontosan megmunkálható 5 tengelyes 3D lézervágó gépeink segítségével.

Megmunkálási tartomány tekintetében cégünk Közép-Kelet Európa legnagyobb 3D lézervágó berendezésével rendelkezik(4000x3000x1000 mm), így az extrém méretű alkatrészek lézeres vágása sem okoz gondot.

Videó

Képek

További információra van szüksége?

Kérjen további információt és/vagy egy személyre szóló ajánlatot.